Als je mindere dagen hebt. Wat doe je dan?

Blog - Als je een paar mindere dagen hebt, wat doe je dan - Yvonne Lankhaar

Als je een paar mindere dagen hebt. Wat doe je dan?

Dan bedoel ik in het koppie.

Gewoon van die dagen dat je ritme mist, de bank moeilijk afkomt, iets anders wil, maar vooral op je telefoon zit. Dit ken je vast en zo niet: lucky you. 😉

Ik heb ze niet vaak, maar meestal na een drukke focus tijd waarin ik duidelijk wist wat ik moest doen, zak ik daarna even in qua energie. Op zich niet erg. Maar het moet niet te lang duren, want dan heb ik iets nodig waarmee ik op kan laden en van daaruit weer door kan pakken.

Wat te doen bij mindere dagen

Naar buiten gaan en onder de mensen komen, helpt mij dan. Even de stad in en ergens koffie drinken. Contact maken en zien hoe vriendelijk mensen zijn. Daarnaast orde scheppen in de chaos in mijn hoofd met mijn virtual assistant. Maar er is nog iets wat helpt.

Laatst merkte ik in mijn baalmomenten dat ik jaloers was op mijn man. Op alle activiteiten die hij weer aan het oppakken is. Concertje hier, vriendenweekend daar, etentje met familie, borrel op het werk. Jaren kon hij dat niet veel, zeker vlak voor en een hele tijd na mijn operatie niet. Dus ik gun het hem ook. En tegelijkertijd vind ik het confronterend.

Dat mijn wereld zoveel kleiner is. Ik het meeste niet kan. En ik kan nog genoeg, zegt mijn kritische stemmetje, niet zo zeuren. Maar het mag ook weleens gezegd worden. Want weet je wat er gebeurt als je dat gevoel wegstopt? Dan blijft het toch ergens knagen en energie vreten.

En dus sprak ik het uit naar mijn man. En natuurlijk begreep hij het. Dat begrip is al fijn. En samen hadden we het erover. Ik mis dus blijkbaar sociaal contact, uitjes, plezier maken buiten de deur. In de waan van de dag, waar rust en zelfzorg prioriteit hebben, kun je je eigen persoonlijke waarden zo snel uit het oog verliezen.

Dingen ondernemen

Sociale contacten

Persoonlijke groei

Het zijn belangrijke waarden voor mij. Dus dan is het nodig om te kijken hoe ik daar meer ruimte voor kan maken. Ideeën bedenken en deze even laten sudderen om te voelen of dat opties zijn.

Uitspreken wat je dwars zit, begrip krijgen, het er even laten zijn en samen naar mogelijkheden zoeken. Dat helpt mij tijdens mindere dagen.

Mis jij ook de grote wereld waarin je er zo makkelijk op uit kon trekken?)

Wil jij op de hoogte blijven van mijn laatste artikelen, nieuwtjes en tips? Meer informatie over leren omgaan met chronische klachten, zoals chronisch ziek en identiteit? Schrijf je dan hieronder in en ontvang 1x per maand een leuke nieuwsbrief van mij: ja ik schrijf me in!

Wil je meepraten over dit onderwerp of andere relevante onderwerpen kijk dan op mijn instagram pagina.

Laat een reactie achter