Wil jij ook inspiratie en actie? Volg de gratis online training

Wil jij ook inspiratie en actie?
Volg de gratis online training

Ons hele leven draait om communicatie

Hoe je iets zegt, hoe de ander dat interpreteert. Hoe iemand kijkt. Hoe iemand antwoordt. Wat jij hoort. Wat jij ziet. Wat jij begrijpt. En hoe jij reageert. Dit zegt al hoe veelomvattend het onderwerp communicatie is. En dat maakt dat het voor mij het belangrijkste onderwerp is omdat het eigenlijk in alle andere onderwerpen in de behandeling terugkomt.

Waar komt communicatie allemaal in terug?

  • In zelfbeeld: Hoe jij over jezelf denkt, welke dingen jij tegen jezelf zegt. Zeg jij continu dat je lui bent of ben je trots op jezelf?
  • In grenzen: Durf jij je grenzen aan te geven? En hoe geef jij die dan aan? En wat doe je als een ander die grenzen niet respecteert?
  • Emoties: praat jij over jouw emoties of heb je het vooral over praktische zaken rondom jouw ziek zijn? Over ziekenhuisbezoeken of over pijn en verdriet, angst en boosheid?
  • Hulp vragen: vraag jij de mensen om jou heen om hulp? En als je dat doet is dat dan vol zelfvertrouwen of zeg je in dezelfde zin erbij dat als het niet uitkomt het niet hoeft?
  • In relaties en vriendschappen: hoe zijn die veranderd? Heb je het daar weleens over? Vraag je dan ook weleens wat de ander mist? Of waar de ander verdrietig van wordt?

Met een masker op

Hoe vaak ben je nu echt eerlijk, echt eerlijk over hoe jij je voelt, waar je verdrietig over bent, waar je boos of gefrustreerd van wordt? Waar je bang voor bent, ook naar de toekomst toe? Hoe vaak heb je die gesprekken? Spreek je dat uit en naar wie? Of zet jij vaak een masker op en doe jij je sterker voor dan je bent? Hoe vaak kunnen mensen dus echt goed reageren op jou? Als jij het masker op hebt en je anders voordoet hoe vaak kunnen mensen dan echt goed reageren op jou met een goede reactie die kloppend is bij de klachten die er eigenlijk achter zitten? Of zien mensen vooral een sterke man of vrouw staan en overschatten wat die persoon (aan)kan?

Communicatie en chronische klachten

Je kunt je voorstellen dat het onderwerp communicatie echt aan de basis ligt van goed om leren gaan met je chronische aandoening. Om die reden maakte ik een magazine over dit onderwerp om te inspireren en een 5-daagse training om praktisch aan de slag te gaan hiermee.

Gratis training

Wil jij nou de combinatie van inspiratie en praktisch aan de slag schrijf je dan in voor mijn gratis online training. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 1 juli om 20 uur.

Naast communicatie neem ik je ook mee in de onderwerpen zelfbeeld, grenzen, emoties, chronische rouw en nog veel meer. Je kunt alle vragen stellen die je hebt. We gaan in de groep samen veel ervaringen uitwisselen. Ik kijk er alvast naar uit!

Inschrijven

Schrijf je dus nu in: vrijdag 1 juli om 20 uur.
Na inschrijving ontvang je een email en dien je de inschrijving te bevestigen.
De dag voor het webinar ontvang je van mij een link naar het webinar.

Super leuk als je erbij bent!