Blog

Blog

Interview ‘Hou het Ambitieus’

Hou het luchtig_Yvonne_resize

Hou het Ambitieus

Een tijdje geleden vroeg Fenna (@houhetluchtig) mij of ik wilde schrijven voor haar rubriek ‘Hou het ambitieus’. We kennen elkaar van Instagram en Fenna heeft net als mij chronische klachten en een eigen bedrijf. Ik vind het interessant en inspirerend om van een afstandje mee te kijken hoe zij deze combinatie aanpakt. Hoe ze dingen durft uit te besteden en zo haar bedrijf laat groeien en tegelijkertijd op tijd op de rem probeert te trappen wanneer dat nodig is.

Eigen bedrijf en chronisch ziek

Want een eigen bedrijf hebben wanneer je chronische klachten hebt heeft enerzijds grote voordelen. Je bent eigen baas en kunt je tijd zelf indelen. Maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Je hebt geen team om je heen (of in ieder geval niet meteen) die dingen van je over kunnen nemen als het even teveel wordt. Daarnaast moet je alles zelf uitzoeken. Kortom het heeft voor- en nadelen.

Eigen praktijk past mij als een warme jas

Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik de stap gezet heb om mijn eigen praktijk op te zetten. Het gaf en geeft mij de kans om te werken. Op mijn manier. Het geeft mij de vrijheid die ik nodig heb om fysiek veel af te wisselen van houding. Ik plan zelf mijn agenda in en kan schuiven wanneer dat nodig is. Het maakt mij flexibel, op een dag en in een week. En een ondernemende spreekt mij sowieso heel erg aan. Ik vind veel taken van een eigen bedrijf ook heel erg leuk.

Vragen van Fenna

Ben je benieuwd welke antwoorden ik gaf op de volgende vragen:

– Waarom ben je begonnen met ondernemen?
– Hoe bevalt ondernemen met een chronische ziekte/beperking?
– Wat is jouw balans tussen ondernemen en je beperkingen in het dagelijks leven? Heb je een balans gevonden? Zo ja, hoe?
– Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?
– Waar ben je op dit moment dankbaar voor?
– Heb je 3 tips? Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte/beperking.

Lees dan het artikel dat ik schreef voor de pagina van Fenna via deze link 

Neem sowieso eens een kijkje op haar instagrampagina en website want er staan ongelooflijk veel inspirerende berichten en interessante tips.

Wil je meepraten over dit onderwerp of andere relevante onderwerpen kijk dan op mijn instagram pagina.

Geplaatst in ,