Voorstellen

Mijn naam is Yvonne Lankhaar. Ik ben opgegroeid in de buurt van Nijmegen en sinds 2008 woonachtig in Rotterdam. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om te fotograferen in Rotterdam en geniet ik ervan om tijd door te brengen met mijn man en twee dochters.

Opleiding

Het begeleiden, steunen en trainen van mensen vond ik altijd al leuk om te doen. Ik heb eerst de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond in Nijmegen. Daarna heb ik gewerkt als hulpverlener in de (forensische) psychiatrie en in diverse jeugdzorginstellingen. Vervolgens heb ik ervoor gekozen om Psychologie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en sinds 2012 ben ik werkzaam als psycholoog. In de afgelopen jaren heb ik mensen met uiteenlopende problemen en vragen in behandeling gehad. Ik heb veel affiniteit met de behandeling van chronische pijnklachten, burn-out en een negatief zelfbeeld. Daarnaast vind ik het erg leuk om met mensen met AD(H)D te werken. Heb je andere klachten of vragen en wil je toch graag een behandeling starten neem dan vooral contact op. Samen kijken we dan of je bij mij op de goede plek bent of dat ik je naar iemand anders kan doorverwijzen.

Gedurende mijn studies heb ik mij gespecialiseerd in de meer positieve benaderingen van de psychologie. Ik zie het als een uitdaging om samen met mensen te kijken naar de problemen, maar ook te richten op de krachten en kwaliteiten van mensen. Door die te versterken en meer ruimte te geven probeer ik mensen weerbaarder te maken voor de lastige dingen die het leven ook brengt. In de gesprekken zal je deze voorkeur van mij ook terugzien.

Ervaringsdeskundige

Vanwege mijn eigen chronische rugklachten heb ik diverse (langdurige) behandeltrajecten gevolgd. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om sommige processen te doorlopen en je aan te passen aan een nieuwe situatie. Met vallen en opstaan heb ik geleerd om te accepteren, mijn grenzen aan te geven en zelf deze grenzen na te leven. En ik leer nog steeds. Door deze ervaring weet ik dat het mogelijk is om een nieuwe balans te vinden waarin ik op een fijne manier mijn werk kan uitoefenen en mijn priveleven kan vormgeven. Ik ben ervan overtuigd dat ik om deze reden mensen met chronische pijn iets extra's kan bieden in de behandeling.

Mijn manier van werken

Mijn manier van werken zou ik omschrijven als betrokken, open, praktisch en positief. Dit in combinatie met mijn focus op kracht en kwaliteit en de mogelijkheid tot wandeltherapie maakt mijn praktijk tot een goede keuze. Ik daag je graag uit om anders te kijken naar jezelf, je problemen en je omgeving.

Beroepsvereniging

Als psycholoog heb ik mij aangesloten bij het NVPA (Nederlands Verbond van Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen). Dit betekent dat ik mij als behandelaar houdt aan de regels die bij deze beroepsvereniging gelden. Mocht je, onverhoopt, een klacht hebben over mij als behandelaar of over mijn behandeling dan kun je contact opnemen met het NVPA (www.nvpa.org).