Wil je meer te weten komen over mij en mijn werkwijze?

Meer weten over mij
en mijn werkwijze?

Psycholoog en ervaringsdeskundige in Oss

Hoi, ik ben Yvonne Lankhaar, psycholoog in Oss. Ik weet hoe het is om je te moeten aanpassen aan een nieuwe en ongewenste situatie. Door chronische pijn ging mijn leven er heel anders uitzien. Eerst probeerde ik gewoon door te gaan ondanks de pijn. Ik had steeds de hoop dat de situatie tijdelijk was. Maar op een gegeven moment kwam het besef dat de pijn niet meer weg zou gaan. Ik moest accepteren dat ik in een nieuwe situatie zat, maar dat wilde ik helemaal niet.

Dit soort gevoelens ervaar je ook als je een burn-out of een depressie hebt. Je gaat maar door, want op je werk en thuis wordt er veel van je verwacht. Misschien merk je wel dat het niet lekker gaat, maar wil je je niet laten kennen. En vervolgens ga je flink over je grenzen heen zonder dat je het echt beseft. Het kan ook zijn dat je helemaal niet doorhebt dat het niet goed met je gaat, waardoor je compleet onverwacht in dat donkere gat valt.

Daar zit je dan. Zó je best gedaan en alsnog beland je ziek thuis. En nu? Hoe ga je hiermee om?

Voelt het alsof je aan het overleven bent?

Zo voelde het voor mij wel. Maar ik weet inmiddels dat het niet zo hoeft te blijven. Na een heel proces kan ik uiteindelijk accepteren dat de pijn er is. Ik weet hoe ik ermee om kan gaan en ik deel mijn dagen zó in dat ik toch de dingen kan doen die ik wil doen. Dat ging met vallen en opstaan, maar nu heb ik mijn nieuwe balans gevonden.

Ook jíj kan deze balans vinden. Ook jíj kan zien waar je grenzen liggen, zodat je je pijn een plaats in je leven kunt geven. Of zodat je herstelt van je burn-out en beter herkent wanneer je te ver gaat. Het vinden van die balans is lastig, daarom begeleid ik je tijdens dit proces.

“Wat ik heel goed vind aan Yvonnes begeleiding is dat ze écht luistert en mij begrijpt. Ze neemt de tijd en geeft de juiste feedback en tips op het juiste moment. Altijd op een opbouwende manier en zodat ik er concreet mee aan de slag kan. Een positief zetje in de rug.”

Psycholoog in Oss: op weg naar balans in je leven

Samen gaan we op zoek naar een leven dat bij je past. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik je als ervaringsdeskundige extra goed kan begeleiden, want ik begrijp welke gevoelens en gedachten er allemaal voorbij kunnen komen. En omdat geen mens gelijk is, kies ik altijd voor een behandeling die bij jou past. Hiervoor werk ik onder andere met elementen en oefeningen uit methodes als Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Yvonne Lankhaar wandeltherapie Oss

Wat in iedere behandeling terugkomt, is de Positieve Psychologie. Dat betekent dat ik geen klassieke psycholoog ben die alleen maar inzoomt op je klachten. We richten ons juist op wat je wél kunt en op wat je kwaliteiten zijn. We kijken naar de mogelijkheden in jouw leven, zodat je vandaaruit stappen vooruit kunt zetten. De nadruk ligt erop hoe jij een leuker leven kunt gaan leiden.

Wat ook altijd terugkomt in mijn behandelingen is mijn persoonlijke benadering en mijn openheid. Ik ben eerlijk en kritisch over wat ik bij je zie en kan je een goedbedoelde schop onder je kont geven. Ik ben jouw stok achter de deur voor de veranderingen in je leven. Die openheid werkt ook de andere kant op. Je kunt alles bij me kwijt en je mag me afremmen zodat we jouw tempo aanhouden.

“Yvonnes aanpak is zeer direct en down-to-earth. Aan elke sessie heb ik wel praktisch inzetbare handvatten overgehouden die ik nog steeds kan blijven gebruiken. Yvonne, je bent mijn rots in de branding!”

Mijn opleiding tot psycholoog

Ik ben in Nijmegen begonnen met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daarna heb ik gewerkt in de forensische psychiatrie en in diverse jeugdinstellingen. Omdat ik zo graag mensen begeleid en mij daar verder in wilde specialiseren, besloot ik Psychologie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Inmiddels werk ik sinds 2012 als psycholoog. Ik heb vijf jaar gewerkt in een grote behandelinstelling voor specialistische zorg en sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk. In de afgelopen jaren heb ik al veel mensen mogen helpen met klachten als burn-out, chronische pijn, ADHD, identiteitsproblemen, onzekerheid en een negatief zelfbeeld.

“Yvonne geeft efficiënt en deskundig advies op de juiste momenten. Ik vond het erg fijn dat ze eerst vooral luisterde en exact de juiste vragen stelde. Ik had de ruimte om na te denken en mijn gedachtes een positieve draai te geven.”

Meer over mij

Wanneer ik niet aan het werk ben, geniet ik van mijn gezin. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee dochters. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit om nieuwe plekken te ontdekken. Daarnaast houd ik ervan om te fotograferen. En ondanks dat ik voor mijn werk al veel wandel tijdens de behandelsessies, hou ik er ook van om in mijn vrije tijd te wandelen.

Wil je kennismaken of meer weten over mijn behandelingen?

Yvonne Lankhaar over mij Oss