Wil je meer te weten komen over mij en mijn werkwijze?

Meer weten over mij
en mijn werkwijze?

Psycholoog en ervaringsdeskundige in Oss

Hoi, ik ben Yvonne Lankhaar, psycholoog in Oss. Het is mijn missie om het hebben van chronische klachten en alles wat daarbij hoort onder de aandacht te brengen. Waarom? Omdat er veel te weinig over gesproken wordt. Ik weet zelf hoe het is om je te moeten aanpassen aan een nieuwe en ongewenste situatie. Door chronische pijn ging mijn leven er heel anders uitzien. Eerst probeerde ik gewoon door te gaan ondanks de pijn. Ik had steeds de hoop dat de situatie tijdelijk was. Maar op een gegeven moment kwam het besef dat de pijn niet meer weg zou gaan. Ik moest accepteren dat ik in een nieuwe situatie zat, maar dat wilde ik helemaal niet.

Het maakt niet uit welke chronische ziekte je hebt of dat je chronische pijn hebt zonder een duidelijke medische oorzaak, de kans is groot dat je tegen dezelfde moeilijke processen aanloopt. Je doet zo je best, je gaat maar door, want op je werk en thuis wordt er veel van je verwacht. Je wil jezelf niet laten kennen en anderen vooral niet teleurstellen. En vervolgens ga je flink over je grenzen heen zonder dat je het echt beseft.

Daar zit je dan. Zó je best gedaan en toch heb je het gevoel dat je er niets mee bereikt hebt. En nu? Hoe ga je hiermee om?

Voelt het alsof je aan het overleven bent?

Zo voelde het voor mij wel. Maar ik weet inmiddels dat het niet zo hoeft te blijven. Na een heel proces kan ik uiteindelijk accepteren dat de pijn er is. Ik weet hoe ik ermee om kan gaan en ik deel mijn dagen zó in dat ik toch de dingen kan doen die ik wil doen. Dat ging met vallen en opstaan, maar nu heb ik mijn nieuwe balans gevonden.

Ook jíj kan deze balans vinden. Ook jíj kan zien waar je grenzen liggen, zodat je je ziekte en/of je pijn een plek in je leven kunt geven.  Het vinden van die balans is lastig, daarom begeleid ik je tijdens dit proces.

“Wat ik heel goed vind aan Yvonnes begeleiding is dat ze écht luistert en mij begrijpt. Ze neemt de tijd en geeft de juiste feedback en tips op het juiste moment. Altijd op een opbouwende manier en zodat ik er concreet mee aan de slag kan. Een positief zetje in de rug.”

Psycholoog in Oss: op weg naar balans in je leven

Samen gaan we op zoek naar een leven dat bij je past. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik je als ervaringsdeskundige extra goed kan begeleiden, want ik begrijp welke gevoelens en gedachten er allemaal voorbij kunnen komen. En omdat geen mens gelijk is, kies ik altijd voor een behandeling die bij jou past. Hiervoor werk ik onder andere met elementen en oefeningen uit methodes als Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Yvonne Lankhaar wandeltherapie Oss

Wat in iedere behandeling terugkomt, is de Positieve Psychologie. Dat betekent dat ik geen klassieke psycholoog ben die alleen maar inzoomt op je klachten. We richten ons juist op wat je wél kunt en op wat je kwaliteiten zijn. We kijken naar de mogelijkheden in jouw leven, zodat je vandaaruit stappen vooruit kunt zetten. De nadruk ligt erop hoe jij een leuker leven kunt gaan leiden.

Wat ook altijd terugkomt in mijn behandelingen is mijn persoonlijke benadering en mijn openheid. Ik ben eerlijk en kritisch over wat ik bij je zie en kan je een goedbedoelde schop onder je kont geven. Ik ben jouw stok achter de deur voor de veranderingen in je leven. Die openheid werkt ook de andere kant op. Je kunt alles bij me kwijt en je mag me afremmen zodat we jouw tempo aanhouden.

“Yvonnes aanpak is zeer direct en down-to-earth. Aan elke sessie heb ik wel praktisch inzetbare handvatten overgehouden die ik nog steeds kan blijven gebruiken. Yvonne, je bent mijn rots in de branding!”

Mijn opleiding tot psycholoog

Ik ben in Nijmegen begonnen met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daarna heb ik gewerkt in de forensische psychiatrie en in diverse jeugdinstellingen. Omdat ik zo graag mensen begeleid en mij daar verder in wilde specialiseren, besloot ik Psychologie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Inmiddels werk ik sinds 2012 als psycholoog. Ik heb vijf jaar gewerkt in een grote behandelinstelling voor specialistische zorg en sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk. In de afgelopen jaren heb ik al veel mensen mogen helpen met klachten als burn-out, chronische pijn, ADHD, identiteitsproblemen, onzekerheid en een negatief zelfbeeld.

“Yvonne geeft efficiënt en deskundig advies op de juiste momenten. Ik vond het erg fijn dat ze eerst vooral luisterde en exact de juiste vragen stelde. Ik had de ruimte om na te denken en mijn gedachtes een positieve draai te geven.”

Meer over mij

Wanneer ik niet aan het werk ben, geniet ik van mijn gezin. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee dochters. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit om nieuwe plekken te ontdekken. Daarnaast houd ik ervan om te fotograferen. En ondanks dat ik voor mijn werk al veel wandel tijdens de behandelsessies, hou ik er ook van om in mijn vrije tijd te wandelen.

Wil je kennismaken of meer weten over mijn behandelingen?

Yvonne Lankhaar over mij Oss

Volg mij op Instagram

Vind je het leuk om meer te lezen over het omgaan met chronische klachten volg me dan op Instagram. Op mijn account deel ik mijn inzichten en tips over het omgaan met een chronische aandoening. De kennis die ik, als psycholoog, leerde uit de boeken maar ook de ervaring die ik zelf opdeed en opdoe als chronisch pijnpatiënt en als behandelaar van patiënten met een chronische aandoening.

"Ik haal heel veel uit de pagina van Yvonne. Het eerste account dat precies de spijker op zijn kop slaat als het gaat om het leven met een chronische aandoening. Voorbij de feitjes en de ervaringsverhalen helemaal naar de kern"