Pak regie over je leven met chronische klachten. In 7 stappen naar een waardevol leven.

Pak regie over je leven met chronische klachten. In 7 stappen naar een waardevol leven.

Wil jij óók leven op jouw voorwaarden?
Zodat je ondanks je klachten toch kunt genieten!

Yes in september start er weer een nieuw online groepstraject. De zesde ronde alweer. Ben jij erbij?

En toen zei de arts: 'Je moet er mee leren leven'

Je hebt al zoveel behandelaren gezien, maar je chronische klachten zijn er nog steeds en belemmeren je enorm in je dagelijks leven. Sterker nog, alles lijkt inmiddels te draaien om jouw klachten. Wat nou als er niets is dat helpt? Hoe moet je dan omgaan met je chronische aandoening? Hoe moet je dan verder met je leven?

Jouw omgeving heeft vaak geen idee!

Mensen om je heen begrijpen je niet. Ze zeggen misschien zelfs dat je je niet moet aanstellen. Nog even doorbijten. We hebben allemaal weleens pijn of zijn allemaal weleens moe. En zit het niet gewoon tussen je oren? Elke keer dat je dit soort opmerkingen hoort, voel je je weer iets kleiner worden. Daarom doe je extra je best. Je wilt laten zien dat je het echt wel probeert. Het gevolg? Je gaat steeds over je grenzen heen, waardoor je klachten nog erger worden, je nog vermoeider bent en steeds minder in plaats van meer kan. Moedeloos word je ervan. Steeds meer krijg jij het gevoel dat je aan de zijlijn staat en niet meer écht mee kunt doen. En dan zeggen artsen ook nog dat je er mee moet leren leven. Maar hoe dan?!

Herken je dit?

 • Je chronische klachten beheersen je leven
 • Je sociale contacten worden minder
 • De mensen in je omgeving begrijpen niet hoe je je voelt en je weet niet hoe je daarmee om moet gaan
 • Je bent somber en je piekert veel
 • Je hebt het gevoel dat jij altijd de aanpasfactor bent
 • Je vindt het lastig om te praten over je chronische aandoening
 • Je denkt steeds negatiever over jezelf en je vindt jezelf minder waard
 • Je voelt onrust omdat je niet weet hoe je toekomst eruitziet
 • Alle leuke activiteiten zijn uit je planning geschrapt
 • Je merkt elke keer te laat dat je over je grenzen bent gegaan, waardoor je weer meer pijn en vermoeidheid ervaart
 • Je hebt het gevoel dat je vooral aan het óverleven bent

De volgende groep start in september 2024. Gun jij jezelf een ander leven? Een leven op jouw eigen voorwaarden?

"Toen ik begon dacht ik “hoezo chronische klachten”, ik wilde daar helemaal niet aan. Ik had voor mezelf bedacht: “voorlopig chronisch” maar “chronisch” doe ik niet aan want het moet overgaan. Maar ik ben blij dat ik mee heb gedaan. Door de opdrachten moet je ineens met de billen bloot. Ik heb er veel uitgehaald zoals veel duidelijker mijn grenzen aan durven geven. Ik was me ineens heel bewust van het masker dat ik op heb gehad. De module communicatie vond ik wel de grootste klapper voor mij. Het is nog lang niet af maar ik sta er heel anders in."

"Toen ik begon was ik moe, somber en vaak angstig. Ik dacht vooral heel slecht over mezelf. Wat had ik nou voor waardevols toe te voegen aan dit leven en hoe kon ik blij zijn terwijl mijn dagen in het teken stonden van overleven? Inmiddels weet ik dat er nog zoveel waardevols uit het leven te halen is. Ik leerde weer een dagschema bij te houden en de dingen die ik belangrijk vind en waar ik van geniet gewoon in te plannen. Daarmee verdween de gedachte dat ik maar nergens aan zou beginnen, want ik zou er toch geen energie voor hebben."

"Binnen een paar maanden ben ik als een ui afgepeld op een heel fijne en doeltreffende manier. Ik heb zoveel mooie inzichten gekregen en niet alleen op gebied van chronische pijnklachten. Ik kan iedereen een training met Yvonne aanraden. Yvonne heeft een warme en aangename stem en houdt je een spiegel voor die ik ondanks de heftigheid als zeer prettig heb ervaren."

Echte stappen zetten met mijn online training "Pak regie over je leven met chronische klachten. In 7 stappen naar een waardevol leven."

Stel een persoonlijk leefplan op als resultaat om te kunnen leven op jouw voorwaarden en het beste uit jouw leven te halen

 

Dit is wat je krijgt:

 • De training duurt 14 weken en je houdt een jaar lang toegang
 • 7 modules waarin je om leert gaan met je chronische klachten
 • 8 groepssessies voor al je vragen en extra uitleg
 • Werkboeken, video's en extra materiaal gedurende de cursus
 • Format voor een persoonlijk leefplan

597 euro

Je leert wat 'leven op jouw voorwaardes' betekent.

De nieuwe groep start in september 2024. Je bent super welkom om aan te sluiten!

Ik begrijp hoe je je voelt

Ondanks mijn chronische pijn, heb ik plezier in het leven. Ik geniet van mijn gezin, van mijn werk als psycholoog en ik doe dingen waar ik blij van word.

Dat is niet altijd zo geweest. Door chronische rugklachten heb ik zelf ervaren hoe het is om je aan te moeten passen aan een ongewenste situatie. Om te moeten leven met pijn. Iedere dag. De hele dag. En om allerlei behandelingen te proberen en steeds weer te hopen op succes. Ik werd volledig afgekeurd en durfde niet meer vooruit te kijken want er vielen steeds meer activiteiten weg.

Uiteindelijk heb ik met vallen en opstaan het proces doorlopen naar acceptatie. Inmiddels weet ik hoe ik kan omgaan met mijn chronische pijn. Ik heb een nieuwe balans gevonden en ik weet wat mijn grenzen zijn én hoe ik ze aangeef. Ik heb mijn pijn geaccepteerd en kan er nu mee omgaan. Het beheerst mijn leven niet meer.

Dit gun ik jou ook. Want ook jij kunt goed leren omgaan met je chronische pijn. Je moet alleen wel weten hoe. Mijn focus: jou leren hoe jij dit proces kunt doorlopen. Hoe jij leert wat voor jou en jouw klachten belangrijk is en daarmee ontdekt wat 'leven op jouw voorwaarden' betekent.

Yvonne Lankhaar training pijn

"De eigen ervaring van Yvonne die in de training verwerkt zit is heel waardevol!! Hier heb ik heel veel aan gehad. Zo krijg je een goed beeld wat er van de opdrachten verwacht wordt, maar ook geeft het heel goed weer dat je er niet alleen voor staat. Daarnaast waren ze ook heel waardevol in het zoeken naar mogelijkheden/oplossingen voor de dingen waar je tegenaan loopt."

De inhoud van de training

De training heeft alles wat je nodig hebt om een fijn en waardevol leven te creëren, ook met chronische klachten.

 

Je gaat in de training zelfstandig aan de slag met de video's en werkboeken én daarnaast zijn er ook groepsafspraken. Daarin ga je met mij en de andere deelnemers aan de slag. Je mag alle vragen stellen die je hebt en we duiken nog wat dieper in de onderwerpen die jij tegenkomt in het leren omgaan met je chronische klachten. Iedere module, dus 1x per twee weken spreken we elkaar. De groepsafspraken zijn er óók om elkaar te motiveren, te stimuleren en van elkaar te leren. We wisselen ervaringen uit en vieren successen met elkaar. Aan het eind van de training heb je een persoonlijk leefplan opgesteld met al jouw leefregels, zodat je een gedegen basis hebt waarmee jij het beste uit je leven haalt.

Yvonne Lankhaar voorwaarden

De betrokkenheid van Yvonne is goud. De training is lekker praktisch en toepasbaar. De inhoud is passend en de opzet is gestructureerd. Daarnaast maakt het mooie werkboek en de fijne online omgeving het heel prettig en leuk om aan de training te werken. In bijna 10 jaar heb ik al zoveel gedaan, maar dit was een van de meest fijne trainingen die ik me kon wensen! Bedankt voor je betrokkenheid en de spiegel die je me voorhield!

Na deze online cursus heb je dit bereikt

 • Je hebt meer energie
 • Je hebt grip op je (pijn)klachten
 • Je weet wat je grenzen zijn én je kunt ze aangeven
 • Je weet hoe je op een goede manier praat over jouw chronische aandoening
 • Je zorgt beter voor jezelf
 • Je staat weer positief in het leven
 • Je durft weer plannen te maken voor de toekomst
 • Je ervaart balans in je leven
 • Je weet wat chronische rouw is en welke rol dat heeft in jouw leven
 • Je hebt een persoonlijk leefplan opgesteld met daarin jouw eigen leefregels

Wil jij ook meer grip op je leven en weer plannen maken voor de toekomst?

De volgende groep start in september 2024. De laatste groepen waren steeds twee maanden vooraf al vol. Wil je zeker zijn van je plek? Schrijf je dan snel in!

En dan ziet je leven met chronische klachten er heel anders uit

 • Je kan de dingen doen die je leuk vindt op een manier die past bij je fysieke klachten.
 • Je weet welke belasting je aankunt, zodat je je dagen beter in kunt delen.
 • Je leert te voelen wat er in je lijf gebeurt, zodat je het sneller signaleert als je je moet aanpassen.
 • Je hebt ontdekt waar je grenzen liggen, zodat je daar veel beter rekening mee kunt houden.
 • Je kunt accepteren dat je leven veranderd is, zodat je de stap kunt zetten naar de volgende fase van je leven.
 • Je bent niet meer zo streng voor jezelf, zodat je sneller tevreden bent en minder strijd hoeft te leveren.
 • Je weet hoe je rust inbouwt in je leven, waardoor je weer kunt ontspannen en meer energie hebt.
 • Je hebt een positievere kijk op jezelf, omdat je meer inzicht hebt gekregen in je kwaliteiten.
 • Je weet hoe je met anderen over je pijn kunt praten, zodat je je grenzen kunt aangeven en er meer begrip is.

"Ik vind dat er een megaverschil is sinds ik gestart ben met het groepstraject. Ik vond de groep echt wonderbaarlijk fijn. We maakten veel dezelfde dingen mee. Heel bijzonder want we hebben allemaal verschillende aandoeningen maar toch is het vergelijkbaar. Ik voelde me vrij om plat op de bank te liggen tijdens zoom, en te doen wat ik nodig had." Agaath

Wil jij werken aan een leuker en waardevoller leven?

Met deze online training werk je in je eigen tijd en op je eigen tempo aan de opdrachten. Daarnaast is er 1x per twee weken een groepssessie. Die online bijeenkomsten worden ervaren als een warm bad van (h)erkenning. Vragen stellen, ervaringen en tips uitwisselen en woorden geven aan alles dat er speelt rond het leren leven met je chronische klachten.

Volg de online cursus en leer omgaan met je chronische klachten

Mockup

Pak regie over je leven met chronische klachten

Nu € 597

Betalen in termijnen is mogelijk, neem even contact op

 • 14 weken training en een jaar toegang
 • 7 modules met 7 werkboeken met ruim 100 vragen en opdrachten
 • 8 groepsbijeenkomsten voor al je vragen

De eerstvolgende groep start in september 2024. Sluit jij aan en ga je samen met mij aan de slag? Ik kijk ernaar uit!

Ben jij klaar voor een leuker leven?
Wil je weer positief naar de toekomst kijken?

"Na jaren getob met mijn gezondheid kwam ik via de podcast van Yvonne op haar website terecht waar ik las over haar groepstraining. Wauw! Dat wilde ik!! Eindelijk de oplossing!! Vol goede moed startte ik. Al snel bleek dat ik nog ongelofelijk in verzet en ontkenning zat. Heel pittig en super confronterend toen ik dat inzag. Maar ook super tof om met hulp van Yvonne op de rem te trappen, tot rust te komen en over te stappen van de sneltrein naar de stoptrein. Iedereen zou zich een zoektocht als deze, een training bij Yvonne moeten gunnen. Yvonne weet niet alleen als psycholoog maar juist ook als ervaringsdeskundige, hoe pittig het leven met een chronische ziekte is en kan zijn. Ze laat haar eigen kwetsbaarheid zien, deelt haar ervaringen en neemt je zo mee in je eigen proces. Dus voor iedereen die nog twijfelt, zet jezelf op de eerste plaats en gun jezelf deze training bij Yvonne!! Omdat ook jij het meer dan waard bent!!" Marion

"Ik volg Yvonne al bijna twee jaar. Haar berichten op Instagram zetten mij altijd in beweging. Ik had wat dingen waar ik wat meer aandacht aan wilde besteden zoals plannen, zelfzorg en zelfliefde. Vol goede moed startte ik de cursus. Gelukkig een hele fijne groep, want een groep zag ik stiekem wel een klein beetje tegenop. Samen met Yvonne is het gelukt om op de rem te trappen. En vanaf daar ben ik rustig gaan uitzoeken waar ik sta, wat zijn nou eigenlijk mijn grenzen. Niet alleen maar doen wat ik wil, maar ook kijken naar wat kan. Yvonne is hierin van onschatbare waarde. Als psycholoog voel ik een klik met Yvonne en als ervaringsdeskundige nog meer. Dit gun ik iedereen met chronische klachten, waar je ook staat in je proces. En in een groep met fijne mensen, die weten waar je het over hebt, maakt het voor mij compleet."

Antwoorden op veelgestelde vragen:

Ik heb al veel behandelingen gevolgd. Is dit wel iets voor mij?

Heel goed dat je een weloverwogen beslissing wil nemen. Dat moedig ik ook zeker aan. Wanneer jij bovenstaande onderwerpen nog steeds lastig vindt dan denk ik dat mijn training zeker een meerwaarde voor je is. Inmiddels hebben meerdere mensen de training gevolgd die eigenlijk met zichzelf afgesproken hadden geen behandeling meer te gaan starten. Vanwege de opzet van de training en mijn eigen ervaring die erin verweven zit hebben deze mensen toch hele grote stappen kunnen zetten die ze eerder niet konden zetten. Wil je even overleggen? Stuur me dan even een berichtje dan denk ik graag met je mee.

Hoeveel kost de cursus?

De cursus kost 597 euro. Ik snap dat dat een investering is. Maar ik weet ook dat de cursus dit bedrag écht waard is. Ik weet hoe waardevol de stappen zijn die je hiermee gaat zetten. En heb jij ooit iets in je leven gedaan, dat jouw leven kon veranderen en tegelijkertijd helemaal gratis was? Dat je voor de training moet betalen gaat ook zorgen voor een goede motivatie zodat jij er alles uit kunt halen dat erin zit. Wanneer het bedrag te groot is om in 1x te betalen dan mag je altijd in 3 termijnen betalen. Wanneer dat je voorkeur heeft stuur mij dan even een berichtje.

En weet dat je je geld altijd terug mag vragen wanneer je 2 weken na de start toch iets anders verwacht had!

Hoe werkt de cursus?

De cursus bestaat uit een deel dat je zelfstandig doorloopt. Daarvoor krijg je toegang tot de academie waar je alle werkboeken en filmpjes vindt. Het andere deel van de cursus zijn de groepsbijeenkomsten, 8 in totaal. We starten woensdag 4 september om 19.30 met een groepsbijeenkomst waarin ik alles ook nog uitleg. De overige groepsbijeenkomsten zijn op:

Maandag 16 sept om 10 uur
Maandag 30 sept om 10 uur
Woensdag 16 okt om 19.30
Donderdag 31 okt om 10 uur
Donderdag 21 nov om 19.30
Woensdag 11 dec om 10 uur
Donderdag 9 jan (2025) om 19.30

Wanneer je niet bij alle groepsbijeenkomsten kunt zijn is dat geen probleem. De sessies worden opgenomen dus je kunt ze terugkijken en je mag vooraf je vragen sturen.

Deze periode komt mij niet zo goed uit

Want de mei vakantie valt erin. Ik begin met nieuw werk. Wil ook net wat meer gaan sporten. Het is altijd een drukke tijd voor de zomervakantie. Dat kan natuurlijk allemaal. De vraag is: komt het ooit wel helemaal goed uit? Het leven gaat sowieso door. Dus je zal altijd tijd moeten maken. Wanneer jij met spoed geopereerd moet worden zeg je dan ook 'ik kom volgend jaar terug?' Misschien voelt dit niet als spoed voor je. De vraag is of je er dan geen spoed van zou moeten maken zodat je eindelijk de stappen kunt zetten naar een fijner leven?! Komt het écht niet uit, dan kun je wellicht in het volgende traject instappen. De inhoud daarvan zal precies hetzelfde zijn, alleen de prijs en de bonussen kunnen verschillen.

"De training ‘Pak regie over je leven met chronische klachten’ zou eigenlijk voor iedereen op doktersrecept verkrijgbaar moeten zijn! Dit is zo’n allesomvattende en helpende cursus die ik echt aan iedereen met chronische pijn en/of ziekte kan aanraden. Yvonne heeft enorm veel kennis, praktische tips en persoonlijke aandacht. En doordat je de training in een (kleine) groep volgt sta je er niet alleen voor en is het ook nog eens erg motiverend en inspirerend. Het is de investering meer dan waard." Imke, 45 jaar

Je krijgt 100% je geld terug als je niet tevreden bent. Stuur daarvoor binnen 14 dagen een mailtje naar mij. Dus de aankoop is helemaal risico-vrij. De 14 dagen beginnen op de eerste dag van de cursus.

20210628_144957_01_1

"De training neemt je mee door alle facetten van het leven met een chronische aandoening en zit boordevol praktische tips, tools en handvatten. Doordat je allerlei opdrachten ‘moet’ maken, kom je er automatisch achter waar je tegenaan loopt en hoe je bepaalde dingen anders kunt aanpakken. Daarnaast geeft het je veel vertrouwen. Je krijgt helder, dat alle fases erbij horen, dat ze zeker niet altijd makkelijk zijn, maar je leert er wel mee dealen en anders mee omgaan. Ik heb geleerd mijn verzet los te laten en van daaruit in rust, met liefde voor mezelf, alle fases van het chronisch ziek zijn te doorleven en te voelen."

Waarom deze training uniek is:

 1. Mijn ervaringsdeskundigheid is écht een meerwaarde, ik weet waar ik het over heb en ik weet waar jij doorheen gaat en waar jij tegenaan loopt. Ik weet hoe moeilijk de dingen zijn die ik van je vraag omdat ik het zelf ook moeilijk vond maar mijn weg daarin wel gevonden heb.
 2. Naast ervaringsdeskundige ben ik ook psycholoog. Professioneel en kritisch én toch heel toegankelijk.
 3. Alle relevante onderwerpen zitten in 1 traject. Je hoeft niet alles bij elkaar te zoeken. Ik heb alles op elkaar afgestemd en loods je er doorheen.
 4. Het is een mooie combinatie van zelfstandig werken op je eigen tijd en tempo en tegelijkertijd ook samenkomen met een groep met veel herkenning en erkenning! Combineer dat met mooie werkboeken, filmpjes en veel praktijkvoorbeelden. Heb je zo'n traject al gevolgd?

 Ik heb met veel cliënten gewerkt die al veel behandeling gevolgd hadden en veel behandelaren gezien hadden. Maar die toch echt heel blij waren met mijn begeleiding. Zij beschreven de begeleiding als anders, als een warm bad van herkenning en steun. Maar tegelijkertijd ook positief confronterend waar nodig met een liefdevolle schop onder de kont. Een enorm verschil met wat ze eerder gedaan hadden. Waar men zich toch niet helemaal gezien en gehoord voelde.

 En als jij nog niet staat waar je wil staan heb je dus nog niet geleerd wat je te leren hebt! Ik help je daar echt heel graag mee. Ik gun het je die stappen te zetten!

chronische pijn is topsport